2 Ekim 2009 Cuma

Eskilerden

5 yorum:

  1. Bu Kanu'nun 90'larda bir kalp problemi cıkmıştı meydana yazık, futbol hayatı bitecek falan diye düşünmüştük. Adam üzerine bir o kadar daha kariyer inşa etti ya, vallahi helal olsun.

    Wiki'ye göre şu anda Premier League'de (Pompey'de oynuyor) forma giyen, Şampiyonlar Ligi'ni, UEFA Kupası'nı, Premier Ligi, FA Cup'ı ve Olimpiyat Madalyasını kazanan tek futbolcuymuş.

    Okocha ile birlikte hem futbolculuğuyla hem de insanlığıyla çok şeyler katmış bu adamlar Nijerya futboluna ve Premier League'e.

    Fotoğraftaki golcülere gelirsek :) ikisinin de Avrupa hikayesi Hollanda ile başlıyor. Kanu 93'te Ajax'a geliyor, Ronaldo ise 94'te PSV'ye. Sonra 96'da Kanu Inter'e gidince, Ronaldo da hasretine dayanamayıp, kısa süren Barcelona macerasının ardından 97'de Inter'in yolunu tutuyor.

    İşin acı tarafı, Inter bu iki futbolcudan da ekmek yiyemedi. Kanu'nun malum kalp problemi çıktı, ameliyat oldu vs... Ronaldo ise zaten Ronaldo :)

    Sonra Kanu Arsenal ile neredeyse özdeşleşti; Ronaldo ise Galaktik oldu :D

    YanıtlaSil
  2. kanu arsenal tarihinin en iyi 13. futbolcusu seçilmişti, http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=16623178

    evet dediğin gibi inter'de fazla oynamadı. ama hakikaten ilginç bir isimdi. özellikle gençken -25 yaş altı- efsane olabileceğini düşünüyordum. fakat hem söylediğin gibi hastalığı çıktı, hem de erken formdan düştü. ronaldo ise apayrı bir yazı konusu. :)

    YanıtlaSil
  3. daha 10 yaşında bile değilken sen, kanu 'nun efsane olabileceğini düşünmen çok ilginç !! hem o zamanlar internet falan da yoktu,tv çok maç vermezdi; o yaşta nerede izledin kanuyu da böyle düşüncelere kapıldın anlayamadım !!

    YanıtlaSil
  4. örneğin 95'te oynanan şampiyonlar ligi finali. ajax-milan maçı. kanu ve kluivert sonradan girmişti oyuna, kupayı kazanmışlardı.

    YanıtlaSil
  5. ayrıca 40 yıllık arkadaşınmışım gibi konuşma hakkını da sana kim verdi ben anlayamadım!!1bir

    YanıtlaSil