10 Mayıs 2010 Pazartesi

Oscar Cardozo


Transfer döneminde Fenerbahçe'ye özel olarak istediğim tek adam. Stopere ve sol açığa da bir isim alınacağını düşünüyorum ama Oscar Cardozo gibi bir santrfor bu takımın en büyük ihtiyacı. Oynadığı 28 maçta attığı 24 golle Portekiz'de gol kralı olduğunu ve takımın şampiyonluğunda çok büyük payı olduğunu da belirteyim. UEFA Avrupa Ligi'nde de toplamda 12 maçta 9 golü var.

7 yorum:

  1. Neden bilmiyorum ama ismini duyduğumda kalbim atıyor. 9 numara çok yakışır bu adama ve özlediğimiz frikik gollerinden her sezon 10-15 tane sıralar..

    YanıtlaSil
  2. valahi duygularimiza tercuman mi oldun yoksa paralelmi dushunuyoruz ama bilmem ama benimde chok istedigim bir adam ama shuan ichin chook zor gozukuyor benfica en az 20milyon eurodan achacak kapiyi ayrica bu eleman isteyecek mi? ? ?

    YanıtlaSil
  3. Çok isterim ama öyle zor ki. İspanya liginden bize sıra gelmezmiş gibi görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. fm efsanesi ama mümkünse bir daha gol kralı etiketli adam gelmesin fenere.. =)

    YanıtlaSil
  5. Herkesin artık ezberlediği şeyleri yazacağım fakat malesef bunlar gerçek:

    - Fenerbahçe Alex olduğu sürece tek santrfor oynamaya mahkumdur!

    - Fenerbahçe'nin yurtiçindeki rakipleri (derbiler dışında) genelde kapanarak oynarlar.

    - Fenerbahçe'de oynayan Kezman, Güiza gibi santrforlar güçsüz olduklarından ve top tutamadıklarından dolayı ileride rakip defansa karşı tek kalarak başarısız olmuşlardır.

    Bu açıdan bakarsak:

    - Fenerbahçe'nin aradığı santrfor kapalı defanslara karşı oynayabilmeli. İspanya, Portekiz, Hollanda gibi atak orjinli defans özürlü takımlardan alınacak forvetler daha beter fiyaskolara yol açabilir.

    - Herkesin de bildiği gibi İtalya'da da tıpkı Türkiye'deki gibi güce dayalı, defansa da önem veren, forvetleri güçlü, top tutan ve gerektiğinde tek başlarına kontraatağa çıkabilecek takımlar mevcuttur. Bu açıdan Fenerbahçe'nin santrfor transferini İtalya'dan yapması en doğrusu olur.

    YanıtlaSil
  6. rendekar: biraz abartmışsın frikik konusunda. :)

    myorsa: 20 milyon euro çok fazla... güiza'ya 14 verebiliyorsak ona da o civar ve biraz fazlasını verebiliriz.

    jackie brown: önce bizim yöneticiler istesin de. :)

    kaan özaydın: o açıdan haklısın. :)

    constantinache: burak sırf bu alex takıntın yüzünden futbol konuşmuyorum artık senle. :)

    YanıtlaSil
  7. Süper Bir Adam Bu 2-3 Yıldır Gözüme Çarpıyor Kocamanın Yerinde Olsam Bu Adamı Kesin Alırım Fiziğide Kuvvetli Gyan Sevdasına Takılmış Gidiyor O Da Öncekilerden Pek Farklı Olmucak Son Vuruş Yok Gyanda Yani Taraftarları Çıldırtıcak

    YanıtlaSil