19 Mart 2010 Cuma

Cannavaro & Bu Kez İşe Yaramadı

Dünkü maçlarla ilgili yazılacak çok şey var da, ben şimdi başka bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Cannavaro'nun yeri bende ayrıdır. Nick'imin Scugnizzi olması da Cannavaro sayesinde. Şimdi geçmişe dönelim.


Sene 1998. Fenerbahçelilerin hiçbir zaman unutamayacağı Parma maçları. Parma'nın efsane kadrosu zamanı. İstanbul'da Parma'yı 1-0 yeniyoruz, İtalyan ekibi maçı 9 kişi tamamlıyor. İlk kırmızı kartı 60. dakikada Dino Baggio görüyor, ikincisini ise Cannavaro. Fotoda da görüldüğü üzere Baliç'i düşürerek. Pozisyon son dakikada yaşanmıştı ve Cannavaro Baliç'i düşürmeseydi, formda Baliç'in golü atmaması için hiçbir sebep yoktu. Bir anlamda kırmızı kart görerek maçın 2-0 bitmesini önledi Cannavaro, rövanşın da 3-1 bittiği düşünüldüğünde ne kadar önemli olduğu görülüyor bu hareketin. Çünkü o Parma şampiyon olmuştu.


Aradan 11.5 yıl geçiyor, Cannavaro 36-37 yaşına geliyor. Yine önemli bir UEFA Kupası, yeni adıyla Avrupa Ligi karşılaşması. Yine kupayı almaya yakınlar. Cannavaro yine gole giden adamı düşürüyor, yine kırmızı kart görüyor. Fakat bu o zamanki gibi işe yaramıyor, Juventus'un felaketi oluyor. Gerçi dün Fulham gerçekten çok çok iyi oynadı, hiçbir Türk takımının 10 kişi kalan Juventus'a karşı böyle top oynayabileceğini düşünmüyorum ama dün karşılaşma 11'e 11 oynansaydı belki şimdi turu geçmişlerdi ve kupaya doğru ilerliyorlardı.

Ne denir buna, kader mi?

3 yorum:

  1. parma maçı 9 kişi mi bitirmişti? şimdi sen söyleyince epey şaşırdım.çünkü o maç tribün yönünden türkiyede efsane maçtı ve ben maça dair çok birşey hatırlamıyorum.daha genç yaşlarda tribündeydim ve bütün maç ya bağırdım ya da böyle deli gibi bağıranları gördükçe hayret ediyordum.ve yanlışım yoksa türkiyede meşalenin yakıldığı mı sis bombasının atıldığı mı ne ilk maçtır.

    YanıtlaSil
  2. yaşımdan dolayı o maça dair hatırladığım tek şey moldovan'ın attığı gol sonrası dizleri üzerinde kayarak yaptığı karizmatik sevinciydi. yine rövanş maçı sonrasında rüştü'nün yumurtlaması sonrası ağladığımı hatırlıyorum.. şimdi bakıyorum da ne biçim kadroymuş o parma'nın kadorsu..

    YanıtlaSil
  3. apapaza: evet öyle. :) zaten nette de görüntüleri mevcut. yok ilk maç değil ama o maç abartılmıştı, yer gök duman olmuştu youtube'tan izleyebilirsin.

    YanıtlaSil