15 Nisan 2010 Perşembe

Yükselen Değer: Serkan Balcı


2001'de tanıdı ilk olarak onu Türkiye. Gençlerbirliği forması giyerken, Kadıköy'de oynanan bir Fenerbahçe maçının 70. dakikasında kırmızı kart gördükten sonra ağlayarak terketmişti sahayı. Henüz 18 yaşındaydı, Samet Aybaba ona şans vermişti. Bu zaten 1. Lig'deki 2. maçıydı.

Zor bir çocukluk dönemi geçirmişti. Gerçi futbolcuların çok büyük bir bölümü orta halli veya daha kötü durumdaki ailelerin çocuğudur, ama onun çocukluğu çok daha zor geçmişti. Yıllar geçti, Gençlerbirliği, Fenerbahçe, Milli Takım derken şimdilerde Trabzonspor'da oynuyor. İzleyenler hatırlayacaktır, Fenerbahçe'de oynadığı dönemde -ki o ara en popüler olduğu zamandı- Fenerbahçe Tv çalışanı, bazı hafta sonu magazin programlarında olduğu gibi Serkan'ın evini gezerek Serkan'la röportaj yapmıştı. Serkan'ın söylediği bir söz hala aklımdadır. "Kız arkadaşın var mı?" diye bir soru sorulmuştu Serkan'a, şu cevabı vermişti, "Lisedeyken bir kızı çok sevmiştim, ama olmadı, ondan sonra da başkasını sevemedim". Uzun zaman geçti kelimesi kelimesine hatırlayamıyorum ama aşağı yukarı böyleydi. Trilyonlar kazanan, tüm Türkiye'nin tanıdığı bir futbolcunun bunları söylemesi çok hoşuma gitmişti. Bizim istediğimiz yıldız değil, yürekli futbolcuydu.

Yıl 2010 oldu. Serkan, Şenol Güneş'in ekibinde süper bir futbol oynuyor. Bana göre Trabzonspor'un en formda 2-3 oyuncusundan biri. Twitter'da, sözlükte, orda burda, "Serkan bize geri gelmeli" dediğimde, "ya ne yapacaksın Serkan'ı, hala aynı Serkan, bir işimize yaramaz" falan denildi ama bence hiç de öyle değil. Bunu söyleyenler ya Trabzonspor maçlarını seyretmiyorlar, ya da ön yargılı davranıyorlar. Gökhan Gönül varken ben de Serkan Fenerbahçe'de direkt 11 oynasın demiyorum. Ama henüz 27 yaşında ve Gökhan'ın bir yedeği yok takımda. Sadece sağ bek değil, sağ önde de oynar (iyi de oynuyor Trabzon'da bu mevkide), gerektiğinde orta sahada da oynar. Sol bek bile oynar ki bu sezon hatırlanacağı gibi Uğur, Vederson, Santos vs.'nin aynı anda eksik olduğu ve kara kara düşündüğümüz günler oldu.

3 büyüklerden ayrıldıktan sonra yeniden toparlanan, Milli Takım düzeyinde oynayan çok az futbolcu vardır. Servet de bunlardan biri örneğin. Çoğu düşüşe geçer ve yaşlandıkça da alt liglerde oynamaya başlar. Fakat Serkan kafa olarak da bazı şeyleri aşmış olmalı. Evlenmiş, çocuğu oldu. Bir ara bayağı kiloluydu, onları atmış. Şenol Güneş Serkan'ı satmak istemeyecektir, aynı şekilde bizim cephe de yeniden almayı düşünmeyecektir belki ama 8 yabancı kuralının olduğu bir ortamda, alttan da yetişen oyuncular belliyken yapılması gereken en doğru şey Serkan'ın sezon sonu Fenerbahçe'ye geri dönmesi. Hiç oynamasa bile takımı ateşler, onun hırsı, yüreği yeter. Ben çok yararlı olacağını düşünüyorum.

5 yorum:

  1. Kerim Zengin'in geri dönmesini isterdim daha çok.

    YanıtlaSil
  2. Serkan kesinlikle kötü bir futbolcu değil. Bu yüzden Fenerbahçe'de yedek kalacağını bile bile geri dönmez, istesek bile yani.

    YanıtlaSil
  3. sekan giderken trabzon ederinin üstünde bir rakkam vermişti sanırım, hırslı oyuncudur koşar basar çok ince işler beklemezsen uygundur ama o kadar bence

    YanıtlaSil
  4. serkan balcı kendi isteği ile gitmişti trabzona fenerden ayrılıp. bende geri dönmesini isterim gerçi ama çok zor gözüküyor. daha çok para için ya da ilk 11'de oynamak için giden oyunculardan serkan, serdar, olcan hatta kemal aslan bile dönse bu sezon takıma çok faydalı olurlardı..

    YanıtlaSil
  5. Ribery'ye karşı sol bekte oynamış,başarılı olmuştu.

    YanıtlaSil