7 Şubat 2011 Pazartesi

Tam 10 Yıl Geçti...


30 dakika sonra 8 Şubat'a gireceğiz ve bundan tam 10 yıl önce, 7 şubat 2001'de unutulmaz bir karşılaşma oynanmıştı. Türkiye Kupası yarı finalinde, Fenerbahçe ve Galatasaray karşı karşıya gelmişti ve gülen taraf penaltılar sonucunda Sarı-Lacivertliler olmuştu.

Fenerbahçe evinde 4-2 öndeydi 84. dakikada. Maç bol gollüydü, normal değildi tamam ama bu dakikadan sonra turun verileceğini hiçbir Fenerbahçeli düşünmüyordu. Ama önce Jardel'in golü, ardından da 90+3'te Ümit Davala'nın penaltısıyla 4-4 olmuştu ve maç uzamıştı. Uzatmalarda Lazetic bir de penaltı kaçırınca eyvah demiştik ama Rüştü seri penaltı atışları sırasında kendini gösterince finale Fenerbahçe çıkıyor ve fotoğraftaki gibi bir görüntü oluşuyordu.

En heyecanlı derbiler sıralansa, her zaman kesinlikle üst sıralarda yer alacaktır. Zaten daha sonra da Galatasaray'a geçecek olan Revivo'nun, "Ben böyle bir maç görmedim" diye bir açıklaması vardı maç sonunda.

O sezon kupayı çok önemsemiştim ve yine penaltı atışları sonrası Gençlerbirliği'ne finalde kaybedince, bir daha hiç o zamanki gibi stres yapmadım...

Son bir ayrıntı, o gün oynayan 14 futbolcumuzdan 6'sı daha sonra Beşiktaş ve Galatasaray'a transfer oldu... Rüştü, Ali Güneş, Revivo, Mustafa Doğan, Yusuf ve Abdullah... Yedek olan Balic'i de katarsak eder 7...

1 yorum:

  1. bu maç benim gittiğim ilk galatasaray maçıydı. numaralıdaydım..

    son iki golü serhat ve revivo çıkınca yemiştik. 4-2 ardından uzatmalarda kaçan penaltı derken penaltılarda kesin galatasaray yener diyordum. galatasaray'ın en iyi kadrosuna karşı oynuyorduk..

    sonraki gençlerbirliği maçında da penaltıları son derece penaltı atmaması gereken oyuncular atmıştı zaten yanlış hatırlamıyorsam penaltıdan tek golü atan rapaiç'ti..

    YanıtlaSil